Dades personals

Bages Lindy és una iniciativa per tal d'arrelar i fer conèixer el swing, Lindy Hop, a la Catalunya central, al Bages. Volem apropar el Lindy Hop al Bages.

Swing out, què en penses?

Més d'una persona quan comença a ballar Lindy Hop pensa: Lindy Hop és "xulo" però ...què difícil que és!!

El tema acaba de complicar-se quan tot seguit et diu el profe: el swing out és el bàsic.

Com? Això és el bàsic?

Si no me ne'n surto amb el bàsic, aleshores, com seran els altres passos? Mai no podré ballar Lindy Hop...

Eps, no passa res. Mira!! I llavors si et pares a mirar veus que n'hi ha que no els hi cal el bàsic per enllaçar els passos i gaudeixen del ball.

Com? Ara sí que no entenc res....

Per tant, per què li diem bàsic si no cal fer-lo?

Potser algú sap la versió oficial o acadèmica?

Jo diria que en el bàsic es donen alguns elements propis, característics, que m'agraden de Lindy Hop: el seu moviment circular, rotatori i,sobretot, el moviment que s'estableix entre les parelles; aquest conjunt de moviment i persones que sembla com el moviment d'una goma elàstica; aquesta recerca d'un arrelament a l'hora que ens movem a tota pastilla (el que els americans anomenen "grouning").

Ens havien explicat que aquest grouning és una part de l'herència dels balls africans cap al Lindy Hop els qual remarquen aquest impuls per estar en contacte amb la Terra.

Així aprecies que les parelles no ballen sempre a una mateixa distancia entre ells sinó que hi ha un efecte del moviment que és elàstic, no rígid. No serà això que respon a la mateixa idea quan intentem traduir la paraula Swing?

I tu què en penses?



Curs intensiu de Lindy Hop.
Manresa, maig 2008